Vælg en side

Christian Gjersøe, som står bag Copenhagen Cubes, er inspireret af Boxpark Shoreditch i London. Han var på forretningsbesøg for nogle år siden og kørte forbi i taxa. En ny bydel i London var dukket op, og dynamikken i gadeplan fangede straks den innovative partner hos Corpus Development. Han bad taxaen stoppe og besluttede at udskyde sit møde og i stedet udforske Shoreditch lidt.

Boxpark Shoreditch er en pop-up mall i London bygget op omkring containerbutikker, hvor globale og lokale mærker ligger dør om dør og skaber atmosfære og stemning i bydelen. Shoreditch er et gammel arbejderkvarter, som er blevet et meget moderne hipstersted, utroligt populært blandt både unge og ældre, og der er liv og glade dage døgnet rundt.

Byplanlæggere i København har længe døjet med det problem, at detailhandlen lider svært, deres huslejer er for høje, og der står ikke længere en ny lejer til at overtage, når en butik må lukke og slukke. Det har givet tomme og triste gadebilleder i de ny-udviklede bydele i København. Christian Gjersøe blev straks inspireret af Shoreditch og har siden det første besøg været meget forhippet på at tage idéen til København. Visse dele af København, Nørrebros Jægersborggade, Nansensgade og Christiania har lignende karakter, men hvordan får vi de nye bydele med?

Længe har Christian Gjersøe forsøgt at overbevise investorer om, at de må affinde sig med lavere kvadratmeterpriser for stueetagerne, hvis de vil være med til at gøre gadebilledet spændende. Alle skal have råd til at leje sig ind – og ganske langsomt udviklede han sit eget koncept, som nu ser dagens lys. Små butikker, en CUBE – max 25 m2 til en meget billig husleje er grunddelen i konceptet. Mange ved siden af hinanden, lejerne fordelt på brancher, som kan klare sig i nærområderne og forbud mod fremleje. Den lave husleje er et must og skal bevares og respekteres af både investor, udvikler og lejer.

“Vi vil have kunstnere, web-shops, lokale kaffebarer, mors frikadeller, smarte solbriller, neglepiger og jeans el. lign ved siden af hinanden. Lejerne skal supplere hinanden og være med til at skabe miljø både for egne og naboens kunder. Det skal være så billigt, at vi hele tiden har nye emner at sætte ind, når nogle ønsker at drage videre. Kun fantasien sætter grænser”, siger Christian Gjersøe og håber, at de fremtidige lejere vil udfordre ham på idéer. “Kom med dem, vi er åbne. Skriv til os allerede nu, så vi kan komme godt fra start”..

Nu ser Copenhagen Cubes dagens lys for første gang i Valby, hvor Corpus Development har fået PKA med på idéen. Det vil skabe liv og hygge i en ejendom med disse små og dynamiske butikker, og i Valby, hvor vi bygger ungdomsboliger, er det oplagt at forsøge os med idéen. Vi har dog selv måtte gå ind og leje hele stueetagen i en periode og prøve konceptet af – men planen bliver modtaget så godt, at vi håber at videreudvikle konceptet overalt, hvor vi bygger fremover, siger den glade developer, som endelig kan få prøvet sin idé af.

Centret for byplanlægning i Njalsgade klapper begejstret i deres hænder. Deres ønske for området er at skabe et nyt “Soho”, som giver lokalkolorit og får borgerne til at blive i bydelen både for at bo, leve og handle.

Følg med på vores hjemmeside, på Instagram og på Facebook for at se udviklingen i projektet og følge butikkerne, som er ved at blive bygget nu.

Copenhagen Cubes

Skriv til os på info@corpusdevelopment.dk, hvis du vil vide, om vi har ledige Cubes.

Share This

Share this post with your friends!